Daca plecati in vacanță cu autorulota în această vară Iată ce trebuie să știți

Călătorii se pregătesc pentru escapadele de vară, dar cu mai mult de 20 de state care au raportat creșteri în cazurile COVID-19 în iunie, vacanțele care implică călătorii aeriene și adunările mari vor rămâne în așteptare. Dacă sunteți dispus sa incercati ceva nou, iată un sfat: faceți o un tur cu o autorulota de inchiriat!

Pandemia a alimentat interesul pentru vehiculele de agrement – Autorulotele, rulote și remorci de călătorie. Drept urmare, vânzările de autovehicule și închirierile au crescut dramatic. În timp ce datele din întreaga industrie încă nu au fost complet compilate, dealerii autorulote care au redeschis la începutul lunii mai raportează că vânzările lunare au crescut cu 170% de la an la an; rezervările prin intermediul site-ului de închiriere autorulote pentru weekendul din 4 iunie au crescut cu 81% față de 2019.

Mai mult, durata închirierilor a crescut. „Am văzut o creștere a sumelor pe care oamenii le cheltuiesc, deoarece perioada medie de închiriere a crescut”, spune Jon Gray, de la site-ul de rezervare peer-to-peer RVshare. „În loc de un weekend lung, chiriașii fac rezervări pentru o medie de șapte până la 10 zile.”

Scăderea prețurilor la gaz – așteptată să rămână scăzută pe parcursul lunilor de vară – contribuie la transformarea anului 2021 în Anul Camperului. „Oamenii știu că este singura modalitate sigură de a călători”, spune Gigi Stetler de la RV Sales of Broward din Florida și fondatorul RV Advisor, un site de consiliere condus de membri.

Navigarea în țară cu o autorulota necesită o anumită planificare, dar curba de învățare nu ar trebui să-i sperie pe călători să nu se deplaseze. Iată ce trebuie să știți pentru a vă simți confortabil cu o autorulota.

Intrând în viteză

Începeți prin a căuta companii de rezervare. Happy camper holiday și Cruise America vă vor conecta cu centre de închiriere din Europa și Canada, care oferă o gamă largă de vehicule. RVshare și Outdoorsy sunt site-uri de rezervare peer-to-peer care oferă totul, de la remorci pop-up la autorulote.

Majoritatea companiilor de închiriere percep o rată zilnică, care în medie este de 165 USD pentru un RV sau camper, potrivit unui studiu realizat de Go RV Rentals. Unii percep, de asemenea, o taxă pe milă parcursă. Dacă sunteți în căutarea unor modele ecologice, certificarea TRA are o listă de mărci certificate verde, de la piese la cabinete.

În plus față de tariful zilnic, chiriașii pentru prima dată ar trebui să se gândească la costuri suplimentare – benzină, mâncare și taxe pentru camping, pentru a numi câteva – pentru a evita surprizele neplăcute pe drum. Opțiunile de vehicule abundă, iar mulți chiriași sfătuiesc să alegeți o autorulota cu baie. Mai ales în timpul pandemiei, chiriașii ar trebui să insiste asupra faptului că RV-ul lor a fost curățat și dezinfectat temeinic. RVshare, de exemplu, a colaborat cu TaskRabbit pentru a oferi servicii profesionale de curățare proprietarilor de autorulote.

Majoritatea închirierilor nu necesită un permis de conducere special. Înainte de rezervare, asigurați-vă că întrebați despre asigurările de închiriere și planurile de asistență rutieră. Profitați de o sesiune rapidă de antrenament RV înainte de a pornii. Dacă intenționați să aduceți un prieten cu blană, verificați politicile pentru animale de companie specifice închirierii dvs. Poate cel mai important este să rezervați devreme. În ceea ce privește accesoriile din închirierea de la egal la egal, „ar trebui să vorbiți cu proprietarul RV despre ceea ce păstrează la bord pentru chiriașii lor, cum ar fi lenjeriile și vasele de gătit”, sugerează Gray.

Deținerea drumului

Pentru Aaron Levine, deținerea unei case pe roți a fost un vis de multă vreme. „Pescuiesc, fac drumeții, îmi place să fiu în natură”, spune el. Pentru el, atracția de a deține un camper este libertatea și mobilitatea care îi sunt asociate. În timpul pandemiei, rezidentul din Phoenix, Arizona, a încheiat în cele din urmă o afacere cu o nouă remorcă de călătorie Gulf Stream de 28 de metri. „Este o modalitate de a rămâne activ – și de a sta departe de oameni”, spune el. Entuziastul în aer liber și-a luat deja remorca pe drum de două ori și plănuiește o vară de excursii.

Dacă v-ați îndrăgostit de ideea unei case pe roți, ați putea dori să mergeți la distanță. Levine sugerează că excursioniștii își iau timpul și își fac cercetările, mai ales că prețurile pot varia de la câteva mii de dolari pentru o remorcă de camping pliabilă sau „pop-up” deținută anterior până la peste 500.000 de dolari pentru un top de gamă, Autorulota de clasa A.