13 sfaturi pentru călătoria perfectă cu Autorulota

Nebunia autorulotelor străbate globul. Intrati prin conturile de socializare și sunteți obligat să aterizați în călătoria cuiva prin Pacificul de Nord-Vest, Noua Zeelandă sau Islanda într-unul dintre aceste vehicule. Popularitatea lor are sens. În aceste camionete, care au adesea bucătării miniaturale și paturi care se transformă în mese de cină, călătorii se pot bucura atât de confortul luxurilor moderne, cât și de libertatea sălbaticului în aer liber.

Dacă nu ați făcut încă o călătorie cu autorulota, aceasta este destinată să-și facă loc în lista de aventuri. Iată 13 sfaturi de care trebuie să ții cont atunci când îți planifici propria aventură.

Fii sigur că îl poți conduce

Autovehiculul tău nu îți va face prea mult bine dacă nu îl poți scoate din lot. O autorulota poate fi mai dificilă de condus decât o mașină dacă nu sunteți obișnuiți cu dimensiunea și raza de viraj ale unui vehicul mai mare. Asigurați-vă că știți cum să o conduceți pe cea pe care o închiriați și întrebați despre transmisia manuală împotriva transmisiei automate înainte de a ajunge la plată. Dacă nu ați condus o mașină manuală în trecut, nu este momentul să învățați.

Profitați de flexibilitate

Nu uitați de partea camionetei din autocaravan. Sperăm că noua ta casă este atât de confortabilă, încât uiți că petreci noaptea într-un automobil. Dacă nu reușiți să scoateți acest fapt din minte, amintiți-vă de beneficiile pe care le alegeți. Ești tranzitoriu, flexibil și gratuit. Dacă doriți să vizitați un loc nou dimineața, puteți pur și simplu să va asezati pe scaunul șoferului și să continuați. Ai deja tot ce ai nevoie.

Păstrați mintea deschisă în timp ce conduceți și faceți drumeții. Dacă vedeți ceva interesant, opriți-vă. Dacă un vecin de camping vă spune despre o drumeție uimitoare pe care a făcut-o cu o zi înainte, gândiți-vă să vă prelungiți șederea și să o încercați. Permiteți-vă să vă bucurați de libertatea oferită de autoutilitară.

Dar totuși faceți o planificare

Deși poate părea că poți să campezi oriunde cu duba ta – la urma urmei, dormitorul tău este pe roți – este mai bine să iei în considerare campingurile în prealabil. Un pic de mers cu fluxul este necesar într-o călătorie rutieră, dar puteți elimina mult stres știind unde veți parca la fiecare picior.

Dacă nu puteți gestiona un plan exact, localizați posibilele puncte de oprire de-a lungul traseului. După ce ai aceste informații, poți rezerva tot timpul de care ai nevoie pe drum și poți alege locul cel mai convenabil în acel moment.

Adu pe cineva care îți place cu adevărat

Nu există nicio cale de a o înconjura, veți fi în spații strâmte. Dacă mergeți în această călătorie cu un partener, membri ai familiei sau prieteni, asigurați-vă că vă plac – mult. Dacă nu vă simțiți confortabil când sunteti împreună, mai bine sperați să nu întâlniți o zi ploioasă pe drum.

Verificați echipamentul înainte de a pleca

Înainte chiar să vă prezentați la duba, faceți bilanțul a ceea ce este inclus în închiriere, faceți o listă cu ceea ce veți avea nevoie în călătorie și comparați-le pe cele două.

După ce ridicați camperul, aruncați o privire atentă la ceea ce este acolo. Asigurați-vă că tot ce vă așteptați să fie în interiorul autoutilitare este de fapt. Dacă lipsește ceva, întrebați-l. După ce obțineți cheile, scoateți lista și reevaluați nevoile, apoi mergeți la magazin. Un pic de pregătire ajuta mult aici, pentru că a-ți da seama că nu ai prosoape în mijlocul pădurii nu este modul în care vrei să începi excursia de camping.

Nu uitați elementele esențiale

Da, ai o mașină. Dar nu, nu doriți să vă petreceți timpul de vacanță conducând pentru a găsi un deschizător de conserve. Pentru a vă asigura că aveți tot ce aveți nevoie, fiți atenți la aceste liste de ambalare și cumpărături. Câteva sugestii: șervețele pentru bebeluși, șampon, un cuțit decent, o tăietură, pungi pentru sandvișuri sau recipiente pentru resturi, o mătură mică, spray cu insecte și protecție solară. Profitați la maximum de călătorie obținând aceste lucruri la început, astfel încât să vă puteți concentra asupra distracției.

Faceți o planificare a meselor

Este puțină bucurie să meargă printr-un răcitor gol la 8 p.m. după o zi lungă pe potecă. Pentru a preveni o burtă goală sau trei mese drepte de sandvișuri cu unt de arahide și jeleu, faceți o mică pregătire înainte de a pleca. Aflați câte mese veți avea nevoie și decideți ce veți dori să mâncați. Nu uitați să luați în considerare depozitarea alimentelor pe care o veți avea, probabil un minifrigider sau un răcitor, și alegeți feluri de mâncare care vor fi ușor de preparat la foc, cum ar fi chili, frigarui sau cartofi la cuptor încărcați.

Nu este nevoie să planificați exact ce veți mânca în fiecare zi, dar dacă aveți tot ce vă așteaptă în dubă, vă veți asigura că nu vă veți culca flămând și stocarea a câteva ingrediente de bază pentru micul dejun vă va permite să vă treziți concentrat pe aventurile zilei.

Mergeți la magazinul alimentar la începutul călătoriei cu planul de masă și lista de ingrediente în mână. S-ar putea să existe magazine de-a lungul călătoriei dvs., dar dacă explorați parcuri naționale sau plaje retrase, veți dori să vă asigurați că nu vă lipsesc niciun ingredient crucial înainte de a începe călătoria. Taco-urile nu sunt la fel fără tortilla.

Stocați gustări suplimentare

A fi într-un autovan, vă permite să vă aventurați în destinații mai îndepărtate, ceea ce înseamnă că probabil nu vor exista multe opriri disponibile. Profitați când puteți, deoarece corpului dvs. nu îi va păsa de lipsa magazinelor din apropiere după ce veți finaliza o călătorie epică prin pădure. Înainte de a părăsi civilizația, cumpărați combustibil suplimentar, cum ar fi fixarea sandwich-urilor și mixul de trasee, pentru a lua în excursiile dvs. de drumeții, ciclism sau vâsle. Și nu uitați deliciile pentru inevitabilele sesiuni de foc de tabără târziu.

Nu suprasolicitați

Aveți spațiu limitat! Chiar ai nevoie de trei costume de baie și patru hanorace? Nu. Luați în considerare ceea ce va face cu adevărat călătoria plăcută, apoi renunțați la orice altceva. Nu vrei să treci prin lucruri pe care ți-ai dori să le lași acasă când încerci să te îmbraci dimineața.