Turnul Eiffel

 

Paris

 

Turnul Eiffel este o constructie din otel realizata de arhitectul Gustave Eiffel.

Situat in zona Champs de Mars,in apropierea Senei,Turnul Eiffel a devenit un simbol al orasului Paris,fiind cel mai vizitat si cunoscut obiectiv turistic din lume.

 


tParis

Turnul Eiffel are o greutate aproximata la 10100 tone,cu o inaltime de 324 metri(aproximativ 81 de etaje ale unei cladiri normale). constructia a fost terminata in anul 1889. Primul si cel de al doilea nivel sunt accesibile pe scari sau cu liftul in timp ce la nivelul al treilea se poate ajunge numai cu liftul.De pe platforma superioara se poate admira Parisul,o priveliste incantatoare,care nu trebuie ratata daca va aflati in Paris.


Paris

Turnul Eiffel are doua restaurante.Altitude 95 la nivelul 1 si unul mult mai scump si pretentios - Jules Verne la nivelul 2. Cel din urma este accesibil prin intermediul unui lift propriu. Pentru a ajunge la Turnul Eiffel luati metroul pana la una din statiile Bir-Hakeim, Trocadero sau Ecole Militaire, cu trenul RER pe linia C pana la statia Champs de Mars - Tour Eiffel sau cu unul dintre autobuzele 42, 69, 72, 82 sau 87.

Daca doriti informatii suplimentare despre Turnul Eiffel si pretul biletelor de intrare va punem la dispozitie site-ul oficial : www.tour-eiffel.fr

Turnul Eiffel a fost construit gratie tehnologiei inventate de catre un roman si structura sa este din otel produs la Resita.

 Dictionar Francez , Dictionar Roman Francez , Dictionar Francez Roman