Palatul Versailles

 

Paris

Palatul Versailles este construit in localitatea Versailles , in prezent suburbie a Parisului , fosta resedinta regala. Din 1682, cand Regele Ludovic al XIV-lea s-a mutat din Paris, si pana cand familia regala a fost obligata sa se intoarca in capitala in anul 1789, Curtea regala de la Versailles, a reprezentat centrul puterii regimului Francez. Palatul Versailles este faimos nu numai din punct de vedere al arhitecturii dar si ca simbol al sistemului de monarhie absolutista, impus de Ludovic al XIV-lea. In decursul istoriei, Palatul a suferit diverse modificari si imbunatatiri in functie de cei care au locuit la palat.

Paris

Cele mai importante si atractive obiective de vizitat in cadrul Palatului Versailles sunt: Curtea pavata cu marmura, Opera, Marele Trianon, Gradinile, Sala Oglinzilor, Capela Regala, Salonul Venus, Dormitorul Reginei, Sala lui Apollo si Grajdurile Regale.

La Versailles se poate ajunge cu RER linia C. Daca doriti informatii suplimentare legate de Palatul Versailles le puteti avea accesand site-ul oficial : www.chateauversailles.fr. Palatul Versailles este apreciat si datorita gradinilor spledindide care inconjoara constructia, dar si prin prisma evenimentelor importante care au avut loc in incinta lui.

 Dictionar Francez ,Dictionar Roman Francez , Dictionar Francez Roman